Pur Logo

Cușcuș cu 5 ingrediente și broccoli rumenit cu iaurt și lămâie

Ingrediente
Porții: 2

  • ½ căpățână de broccoli
  • 120 g de cușcuș
  • 1 lămâie (coaja și zeama, separate)
  • 100 g de iaurt grecesc gras
  • 50 g de alune
  • 235 ml de apă
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Ustensile: tigaie, răzătoare fină, storcător de citrice, spatulă din cauciuc, tocător, cuțit, castron mic, oală, lingură de lemn, castron termorezistent

Radeți coaja de la lămâie și stoarceți zeama. Tăiați felii căpățâna de broccoli pe lungime, încercând pe cât posibil să păstrați buchețelele atașate de tulpină. Prăjiți alunele într-o tigaie (de preferat din fontă) până emană miros, cca 3 min. Tăiați-le mai grosier și lăsați-le de-o parte. Într-un castron mic, adăugați jumătate din zeama de la lămâie în iaurt și asezonați cu sare și piper. Amestecați bine și lăsați de-o parte.

Într-o oală, puneți apa la fiert. Adăugați cușcușul într-un castron mare termorezistent și asezonați cu sare. Turnați apa clocotindă peste cușcuș, acoperiți și lăsați să se înăbușe cca 10 - 15 minute, amestecând din când în când. Amestecați și adăugați jumătate din zeama de la lămâie, jumătate din uleiul de măsline, jumătate din alunele prăjite și asezonați cu sare și piper după gust. Amestecați ușor și lăsați de-o parte.

Încălziți la foc mediu-mare tigaia unde ați prăjit alunele, adăugați ulei de măsline și așezați feliile de broccoli cu partea tăiată în jos. Prăjiți-le pe ambele părți aproximativ 1 - 2 min. sau până devin maronii.

Într-un castron mic, amestecați broccoli rumenit cu sare și cu restul de zeamă și coajă rasă de la lămâie. Puneți o lingură de iaurt pe farfurie, așezați cușcuș deasupra și broccoli rumenit și presărați restul de alune prăjite. Poftă bună!

Ți-e teamă de dezordine? Să nu îți fie!

După ce ai terminat de gătit pentru câteva #momenteimpreuna alături de cei dragi, nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare.

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai greu de îndepărtat murdărie, precum grăsimea sau grăsimea arsă este îndepărtată, așadar, vasele se curăță ușor și perfect.