Pur Logo

Paste cu sos de roșii rapid

Ingrediente
Porții: 2

  • 400 g de paste
  • 300 g de roșii
  • 1 cățel de usturoi
  • 10 frunze de busuioc
  • ½ ceapă
  • 8 lingurițe de ulei de măsline (împărțit)
  • 2 roșii uscate
  • 50 ml de suc de portocale
  • 1 linguriță de sirop de agave
  • 2 lingurițe de sare de mare
  • ¼ linguriță de piper
  • sare
  • piper
  • busuioc pentru servit

Ustensile: tigaie, lingură de lemn, tocător, cuțit, blender, oală

Tăiați roșiile în patru și tăiați-le codița. Decojiți și tăiați fin usturoiul. Spălați, uscați și tăiați busuiocul. Decojiți și tăiați fin ceapa. Într-o tigaie, încingeți niște ulei de măsline la foc mediu și prăjiți ceapa cca 2 – 3 min. Luați-o apoi de pe foc.

Adăugați într-un blender jumătate din roșii, ceapa prăjită, roșiile uscate, usturoi, sucul de portocale, siropul de agave, sare, piper și restul de ulei de măsline. Amestecați rapid în blender cca 1 min. sau până devine o compoziție fină. Apoi adăugați restul de roșii, busuioc și apăsați butonul de pornire de două sau trei ori pentru a incorpora și restul ingredientelor.

Într-o oală, puneți pastele la fiert în apă cu sare. Fierbeți-le conform indicațiilor de pe ambalaj până ce devin al dente, apoi scurgeți-le de apă. Adăugați într-o tigaie mare sosul de roșii și pastele fierte și amestecați până se înglobează. Asezonați cu sare și piper după gust. Serviți pastele cu busuioc proaspăt deasupra. Poftă bună!

Ți-e teamă de dezordine? Să nu îți fie!

După ce ai terminat de gătit pentru câteva #momenteimpreuna alături de cei dragi, nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare.

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai greu de îndepărtat murdărie, precum grăsimea sau grăsimea arsă este îndepărtată, așadar, vasele se curăță ușor și perfect.