Pur Logo

Salată Cezar la grătar

Ingrediente
Porții: 4

  • 2 inimi de salată romană
  • 4 bucăți de anșoa
  • 3 căței de usturoi (decojit)
  • 80 ml de ulei de măsline extravirgin
  • 1 baghetă
  • 2 lingurițe de sos Worcestershire
  • 2 lingurițe de maioneză
  • (zeama) de la 2 lămâi
  • 2 lingurițe de muștar Dijon
  • 100 g de parmezan (răzuit și separat)
  • sare
  • piper

Ustensile: blender sau robot de bucătărie, pensulă de uns aluatul, tigaie pentru grătar sau grătar, tocător, cuțit

Amestecați bucățile de anșoa, usturoiul decojit, uleiul, sarea și piperul până devin o pastă fină.

Încingeți tigaia pentru grătar sau grătarul la foc mediu-mare. Tăiați inimile de salată romană în două pe lungime; tăiați bagheta în două, apoi tăiați din nou cele două bucăți pe lungime. Ungeți partea tăiată a salatei și a pâinii cu niște amestec de anșoa.

Puneți pe grătar inimile de salată și pâinea cu partea tăiată în jos timp de cca 1 - 2 minute au până apar urmele de grătar. Între timp, adăugați sosul Worcestershire, maioneza, zeama de la lămâie, muștarul și niște parmezan ras peste amestecul de anșoa și amestecați cu blenderul cca 2 minute până devine o pastă fină. Asezonați cu sare și piper după gust, dacă este necesar.

Serviți inimile de salată romană și pâinea întregi sau tăiate în fâșii late. Adăugați sau amestecați cu sos Cezar după gust și puneți deasupra parmezanul răzuit rămas.

Ți-e teamă de dezordine? Să nu îți fie!

După ce ai terminat de gătit pentru câteva #momenteimpreuna alături de cei dragi, nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare.

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai greu de îndepărtat murdărie, precum grăsimea sau grăsimea arsă este îndepărtată, așadar, vasele se curăță ușor și perfect.