Pur Logo

Șaorma de pui cu dressing de mango

Ingrediente
Porții: 4

  • 1/2 kg piept de pui
  • 1/2 lipie/pâine
  • 1/2 linguriță de pudră de usturoi
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/2 linguriță de turmeric măcinat
  • 1/2 lingură de coriandru măcinat
  • 1/2 lingură de chimion măcinat
  • 1/4 linguriță de cardamon măcinat
  • 1/4 linguriță de boia/ardei iute
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură și jumătate de ulei vegetal
  • 1/2 mango
  • 1/2 linguriță de pastă de susan
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 2 linguri de iaurt
  • 1/2 salată iceberg
  • 1/2 castravete
  • 1,5 roșii
  • 1/2 ceapă roșie
  • 50 g măsline negre
  • ardei iuți murați (opțional)

Ustensile: castron, pungă pentru congelat resigilabilă, tocător, cuțit, spatulă, foaie de copt, cuptor, robot de bucătărie, tigaie grill

1. Tăiați pieptul de pui în fâșii. Puneți pudră de usturoi, cățeii de usturoi, coriandrul măcinat, turmericul măcinat, chimionul măcinat, cardamonul măcinat, ardeiul iute, boia afumată și sarea într-un castron. Amestecați bine. Adăugați pieptul de pui și uleiul peste amestecul de condimente și amestecați totul până când carnea va fi complet acoperită. Pentru cele mai bune rezultate, puneți într-o pungă pentru congelat resigilabilă și lăsați la marinat în frigider timp de aprox. 3 ore sau peste noapte.

2. Preîncălziți cuptorul la 220 °C/430 °F. Transferați puiul marinat pe o hârtie de copt și coaceți timp de aprox. 15 min. Odată copt, scoateți puiul din cuptor și lăsați-l deoparte să se răcească.

3. Între timp, curățați mango de coajă și tocați-l în bucăți. Puneți bucățile de mango într-un robot de bucătărie, adăugați pasta de susan și sucul de lămâie și amestecați într-o pastă moale. Adăugați iaurt și amestecați până ce ingredientele vor fi încorporare complet. Lasă-le apoi de-o parte.

4. Feliați pâinea și prăjiți-o într-o tigaie tip grill la foc mediu-mare.

5. Pentru salată, feliați subțire castravetele, roșiile, ceapa roșie, salata iceberg și ardeii iuți murați, dacă folosiți. Taie în două măslinele. Pentru servire, distribuiți sos din mango și iaurt pe pâinea ușor prăjită, puneți pe rând ingrediente de salată dorite și apoi adăugați fâșiile de pui. Poftă bună!

Iar vasele murdare? Nicio grijă!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.