Pur Logo

Vinete cu parmezan

Ingrediente
Porții: 8

  • 3 vinete
  • 1 ceapă (albă)
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță de rozmarin
  • 6 lingurițe de busuioc
  • 2 lingurițe de oregano (uscat)
  • 2 lingurițe de cimbru (uscat)
  • 1 linguriță de pastă de roșii
  • 750 g de roșii la conservă (tăiate cubulețe)
  • 500 g de mozzarella
  • 100 g de parmezan (răzuit)
  • ulei de măsline

Ustensile: tocător, cuțit, o cratiță mare, tigaie, tavă de copt, cuptor

Tăiați fin cepele în cubulețe și pisați usturoiul. Tăiați mai grosier busuiocul și rozmarinul. Împărțiți oregano și cimbrul. Tăiați felii vânăta pe lungime.

Într-o cratiță mare, încingeți niște ulei de măsline și prăjiți ceapa și usturoiul la foc mediu cca 5 - 7 min. până devin sticloase. Adăugați pasta de roșii și lăsați la prăjit încă 1 – 2 min.

Adăugați roșiile într-o cratiță și lăsați-le la foc mic.

Adăugați în sosul de roșii sare, piper, oregano, cimbru și rozmarin. Lăsați la fiert circa 10 – 15 de minute.

Într-o tigaie, încingeți niște ulei de măsline la foc mediu. Prăjiți feliile de vinete cca 2 - 3 min. pe fiecare parte. Lăsați-le apoi de-o parte.

Tăiați felii mozzarella cam de grosimea feliilor de vinete.

Într-o tavă, creați două straturi separate de vinete, mozzarella și sos de roșii.

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Presărați deasupra busuioc și parmezan. Puneți compoziția la cuptor circa 20 – 25 de minute până devine aurie spre maronie. Ornați cu frunze proaspete de busuioc și savurați preparatul cald!

Ți-e teamă de dezordine? Să nu îți fie!

După ce ai terminat de gătit pentru câteva #momenteimpreuna alături de cei dragi, nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare.

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai greu de îndepărtat murdărie, precum grăsimea sau grăsimea arsă este îndepărtată, așadar, vasele se curăță ușor și perfect.