Pur Logo

Chifteluțe suedeze

Ingrediente
Porții: 4

  • 600 g de carne tocată de vită
  • 1 chiflă
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 300 ml de supă de vită
  • 100 ml de lapte
  • 60 ml de smântână grasă
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriță de ienibahar (măcinat)
  • 2 lingurițe de  sos de soia
  • piper
  • ulei vegetal pentru prăjit
  • gem de merișoare pentru servire
  • piure de cartofi pentru servire

Ustensile
un bol, o tigaie, lingură de lemn, tocător, cuțit, farfurie, frigider

Pasul 1/8

1 chiflă – 100 ml de lapte

un bol

Rupe chifla în bucățele și înmoaie-o în lapte cca. 5 – 7 min. până devine moale.

Pasul 2/8

1 ceapă – ulei vegetal pentru prăjit

o tigaie – lingură de lemn – tocător – cuțit

Între timp, toacă fin ceapa și prăjește-o într-o tigaie cu puțin ulei vegetal până capătă o textură sticloasă.

Pasul 3/8

600 g de carne tocată de vită – 1 ou – 1 linguriță de ienibahar – sare – piper

lingură de lemn

Adaugă ceapa prăjită, carnea tocată de vită, oul, ienibaharuli, sarea și piperul în bolul în care ai înmuiat chifla și amestecă bine.

Pasul 4/8

farfurie – frigider

Formează bile din amestecul de carne de vită (aprox. 3 cm), așază-le pe o farfurie, acoperă și lasă la răcit timp de aprox. 20 – 30 de min.

Pasul 5/8

1 lingură de unt

o tigaie – lingură de lemn

Topește untul într-o tigaie și prăjește chifteluțele pe toate părțile până devin maronii, timp de cca. 15 – 20 de min. la foc mediu. Ai grijă  să nu fie prea aglomerate chifteluțele în tigaie. Scoate chifteluțele care sunt gata din tigaie și lasă-le deoparte.

Pasul 6/8

1 lingură de făină – 300 ml supă de vită

Pentru sos, prăjește făina în uleiul de gătit rămas și completează cu supa de vită în timp ce amesteci continuu.

Pasul 7/8

60 ml de smântână grasă

Apoi, adaugă smântâna și amestecă. Fierbe sosul la foc mic timp de aprox. 5-7 min. până se îngroașă.

Pasul 8/8

2 lingurițe de sos de soia – piper – gem de merișoare – piure de cartofi

Asezonează cu sos de soia și piper. Pune chifteluțele din nou în tigaie, adaugă sosul și servește cu gem de merișoare și piure de cartofi.

Iar vasele murdare? Nicio grijă!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.