Pur Logo
Descoperiţi istoria mărcii Pur. Din 1951
1951

Naşterea unui mic erou

Spălarea vaselor a fost dintotdeauna o sarcină epuizantă. Înmuierea prealabilă de lungă durată şi curăţarea vaselor făceau parte din rutina zilnică În 1951, fosta filială Böhme Fettchemie a companiei Henkel a creat un miracol pentru gospodinele din Germania: primul detergent Pril (numele initial al detergentului de vase Pur), iniţial sub formă de pudră. Puterea sa uimitoare de curăţare şi formula testată dermatologic au făcut ca spălatul vaselor să devină o sarcină uşoară. Acoperirea uniformă a vaselor cu o peliculă subţire de apă permitea uscarea fără urme. Eliminarea necesităţii de uscare prin ştergere a vaselor însemna nu doar mai puţină muncă, ci şi o igienă sporită.  

1959

Pur – în formă lichidă

După zece ani de comercializare, detergenţii pudră de spălat vase au fost înlocuiţi cu cei lichizi. Din nou, Pur (numele initial al detergentului de vase Pur) a fost un inovator în domeniu. Forma lichidă a devenit imediat un succes uriaş fiind produsul pe care îl știm cu toți în prezent. Cel mai important, dozajul a fost simplificat permiţând clienţilor să folosească cantitatea exact necesară de detergent lichid de spălat vase – un nou pas revoluţionar în îmbunătăţirea dezvoltarii sustenabile.

1965

Pur Handmild

În anul 1965 a fost lansat pe piaţă produsul revoluţionar Pur Handmild („care nu dăunează pielii”) – primul detergent lichid de spălat vase, creat special pentru mâini uscate şi sensibile. Înainte de apariţia acestuia mulţi dintre consumatori trebuiau să folosească mănuşi la spălarea vaselor. Acum acest lucru nu mai era necesar.

1995

Pur Universal

În 1995 pe piaţa românească a fost lansată formula cu citrice a detergentului Pur, acesta fiind primul detergent lichid de vase de pe piaţă. Având întrebuinţare universală produsul le permitea consumatorilor să cureţe cu uşurinţă nu doar vasele, ci şi alte tipuri de suprafeţe. Produsul a înregistrat un succes imediat devenind lider de piaţă şi alegerea preferată a consumatorilor.

2001

Pur Vinegar

În 2001 Pur a lansat pe piaţa românească detergentul inovator Pur Vinegar având o formulă cu uscare rapidă. Această formulă nouă, disponibilă în 3 variante de parfum (lămâie, măr, portocală), îmbină inovaţia cu puterea oţetului, cunoscută drept soluţie tradiţională de curăţare.

2014

Pur Duo Power

În 2014, Pur Duo Power a fost primul detergent lichid de spălat vase care asigura îndepărtarea eficientă nu doar a grăsimilor, ci şi a crustelor, făcând spălatul vaselor mai uşor ca niciodată. Noua formulă conţine enzime care elimină moleculele de amidon, dizolvând resturile persistente, rămase în urma coacerii de paste, cartofi şi orez, precum şi altor alimente care conţin amidon.

2014

Detergent vase Pur Gold

În 2014, Pur a lansat Pur Gold – cea mai performantă formulă Pur de până acum. Această minune de culoare aurie ajută consumatorii să scape de petele persistente şi de resturile de grăsime arsă care în trecut necesitau un timp lung de înmuiere prealabilă; acum nu mai este cazul. Datorită tehnologiei de înmuiere prealabilă şi lichidului de două ori mai concentrat, Pur Gold îndepărtează chiar şi cele mai persistente pete de murdărie, fără a fi necesară înmuierea prealabilă de durată, făcând din acesta alegerea optimă pentru necesităţile dumneavoastră în ceea ce priveşte spălatul vaselor.